Соціалізація як процес формування особистості здатної
до самопізнання та саморозвитку

Джура 2024.avi

      Приведіть свою дитину в Театр та подаруйте їй можливість різносторонньо вдосконалюватися! 

     На МО театрального мистецтва велика увага приділяється такій формі роботи та виховній справі, як участь у різноманітних конкурсах. Це дуже подобається дітям, заохочує їх до самовдосконалення та позитивно впливає на їх всебічний розвиток. Конкурси, фестивалі  є формами для творчих учнівських змагань, які формують компетентну особистість. Це змагання, які спонукають учнів до прак­тичної та творчої діяльності, сприяють розвитку їхніх творчих здібностей, успішній соціалізації в життєво­му просторі. Ми пишаємося своїми талановитими учнями та їх результатами, за якими стоїть творче партнерство з вчителем та батьками, наполегливість та старання. 

       2023-2024 н. р. найактивнішими учасниками конкурсів  та  їх переможцями за серед учнів є: Кривонос Софія,  9-В: 6 перемог,  із них 2  ГРАН–ПРІ, Астахова Єлизавета, 10-А: 4 перемоги, із них 1 ГРАН–ПРІ, «ДІТИ МЕЛЬПОМЕНИ», 7-В, 9-В: 8 перемог (вчитель Древаль О.Є.); Бекірова Мілена, 6-В: 10 перемог, із них 1  ГРАН-ПРІ, Шепель Анна, 7-В: 4 перемоги, Товста Ілона, 1-В: 3 перемоги, «ДІТИ МЕЛЬПОМЕНИ», 5-В, 6-В класи: 7 перемог (вчитель Товста В.В.). Усього 70 перемог (див. Театральні конкурси)

       Вітаємо учнів та їх вчителів і зичимо натхнення для примноження творчих досягнень, не зупинятися та творчо зростати все вище й вище!  Театр — це місце, де дитина різносторонньо розвиває себе: навички мовлення, спілкування, внутрішньої та зовнішньої свободи, розвиває емоційний інтелект, вчиться бути самим собою; вчиться НЕ БОЯТИСЯ і успішно ПРЕЗЕНТУВАТИ себе.

Театральні конкурси

Вітаємо Чехунову Маргариту із занятим І місцем на міжнародному конкурсі "Зимова казка"
(учитель Зарецький В. А.). Бажаємо не зупинятися на досягнутому та продовжувати надихати та захоплювати своєю творчістю.

      Звітний концерт це  важлива подія року для учнів та педагогів, шлях до якої лежить через перемоги на творчих конкурсах, велику працю та наполегливість.

    Попри постійні тривоги, відключення світла ми  вкотре демонструємо, що в єдності наша сила, і наш заклад  залишається невичерпним джерелом натхнення і сміливих мистецьких проєктів, всеосяжної любові до творчості та гармонійного розвитку дитячих талантів.

До вашої уваги творчий звіт учнів та вчителів КУ ССШ  29, приємного перегляду🥰

Театральне мистецтво

Цьогоріч випускники театрального 9-В  класу  з Основ акторської майстерності показали виставу «Кайдашева сім'я»  за соціально-побутовою повістю І. Нечуя – Левицького, а з Основ сценічної мови продемонстровано літературно – музичну композицію за повістю М. Гоголя «Тараc Бульба», вчитель Древаль О.Є.

Всі роботи випускників були спрямовані на реалізацію мети базової середньої освіти, яка передбачає розвиток природних здібностей, інтересів, обдарувань учнів, формування компетентностей, необхідних для їх соціалізації та громадянської активності, свідомого вибору подальшого життєвого шляху та самореалізації, продовження навчання на рівні профільної освіти або здобуття професії, виховання відповідального, шанобливого ставлення до родини, суспільства, навколишнього природного середовища, національних та культурних цінностей українського народу. 

Також випускники у якості учасників театрального колективу «Діти Мельпомени» здобули 5 перемог за 2023/2024рр.: Всеукраїнський фестиваль - конкурс "Шляхом мистецтва"   І МІСЦЕ, Всеукраїнський Закарпатський відкритий конкурс театрального мистецтва «Юні зірки Мельпомени»  ІІ МІСЦЕМіський фестиваль - конкурс мистецтв «Територія творчості»  І МІСЦЕ, Всеукраїнський театральний конкурс «Лимонад»  І МІСЦЕ, Обласний фестиваль - конкурс мистецтв «Територія творчості»  І МІСЦЕ.

Бажаємо випускникам  завжди йти за своєю мрією і не відступати, знайти своє щастя в житті,  удачі та успіхів у подальшому навчанні, нехай все складається якнайкраще на життєвому шляху!

0-02-05-4b2abc61a02a91fc39199f312e2ec2113300367d97ce2176e599d449dc0a591e_dccbef328001dd74.mp4

   Всесвітній День вишиванки

   18 травня, у суботу відбувся захід, присвячений Всесвітньому Дню вишиванки, який організували Студія "Мальва"  разом із Наталією Бабенко.   

  Під час заходу відбувся благодійний аукціон та святковий концерт, у якому взяли участь і учні  нашої школи зразковий вокально-фольклорний ансамбль «Дивоцвіт» та учні театрального колективу "Діти Мельпомени" Комісаров Д., Бурлака М., Москаленко О., Ткаченко М., Бекірова М. ❤️🇺🇦

  Також на свято завітали гості зі столиці - Костянтин Грубич  і телеканал 1+1. Під час заходу сумчани і гості міста переконалися - вишиванка єднає українців по всьому світу. 

З гордістю носіть вишиванку в своїй душі, на тілі і передавайте у спадок!

"Чарівний світ художнього слова"

13 квітня на відділі театрального мистецтва відбувся шкільний конкурс "Чарівний світ художнього слова". Оцінювало роботи учнів поважне журі у складі:

Яніни Бабенко - актриси Сумського національного театру драми та музичної комедії ім. М.Щепкіна;  

Івана Шестопала - актора Сумського обласного академічного театру для дітей та юнацтва, викладача Сумського фахового коледжу мистецтв і культури імені Д. Бортнянського, лауреата Міжнародних і всеукраїнських фестивалів та конкурсів читців; 

Андрія Гапонця - актора Сумського обласного академічного театру для дітей та юнацтва, лауреата Міжнародних і всеукраїнських фестивалів та конкурсів читців. 

Усі учасники отримали чудові результати та  довели, що художнє слово має неабияку естетичну силу!

Вітаємо учнів та їх вчителів з перемогою!

Неймовірні емоції та перемоги приніс сьогоднішній весняний день!

Учні вокального та театрального відділів взяли участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Квітуча весна-2024»🌺🌺🌺
В номінації "естрадний спів" Яловець Єва, Тягленко Злата  посіли  1 місцяКоломієць Міша отримав 2 місце  (вчитель Лебеденко А. О.) 🏆🏆🏆
В номінації "театральний жанр" Софія Кривонос, Котенко Дамір посіли 1 місця. Купрієнко Кіра - 3 місце (вчитель Древаль О.Є.)🏆🏆🏆
Діти вперше за довгий час вийшли на велику сцену, гідно представили наш заклад  і  відчули радість успіху, за яким стоїть наполеглива праця🏆🏆🏆🎁🇺🇦


27 березня - Міжнародний день театру

З нагоди Міжнародного дня театру учні 7-В театрального класу відвідали ТЮГ, переглянули прем'єрну виставу у жанрі "трагіфарс-стимпанк". Яго. Історія зради" – це спроба поглянути на відомий твір Шекспіра під іншим кутом, це нагода відкрити нове і здивуватися, це можливість повністю зануритися в події у форматі малої сцени, це несподіване дійство у стилі стимпанку, яке захоплює і переносить глядача з середньовіччя у позачасовий простір. Бо тема – вічна, тому цікава завжди.

 Дякуємо акторам за їх роботу та спілкування після вистави! Вітаємо всіх, чиє життя нерозривно пов’язане з мистецтвом театру, хто силою свого таланту розкриває в людях їх найкращі якості, вчить вічним істинам добра і краси. Хай ваша гра на сцені  буде й надалі для вас джерелом високого натхнення і нових творчих досягнень!